CARPACCIO VAN AARDBEIEN
MET EEN MOUSSE VAN PLATTE KAAS

Recept

Ingrediënten

  • 400 gram verse plattekaas
  • 130 gram fijne suiker
  • 25 gram vanille suiker
  • 3 blaadjes gelatine
  • 4 dl room (40 %)
  • 2 eiwitten
  • 1 bakje verse aardbeien
  • enkele takjes munt
  • 100 gram suiker
  • 50 ml water
  • 100 ml bosvruchtensap

Bereiding

Mousse van platte kaas:

1. Doe de platte kaas in een grote mengkom en voeg de fijne suiker toe, meng goed! 
2. Laat de 4 blaadjes gelatine weken in koud water, tot ze flexibel zijn. 
3. De room slaan we ¾ op samen met de vanillesuiker. 
4. Warm een scheutje room op en los de gelatine al roerend op. 
5. De eiwitten slaan we ook stijf op. 
6. Meng de opgeloste gelatine met de plattekaas, hierbij doen we de tot opgeslagen room en als laatste mengen we de eiwitten. 
7. Plaats in de koelkast en laat opstijven voor enkele uren.

Caramel van bosvruchtensap:

1. Verwarm 50 ml water en voeg de suiker toe. 
2. Laat dit koken en eens dat het begint te dikken (dikke blaasvorming) blus je met het bosvruchtensap. 
3. Laten afkoelen in de frigo en serveren.

Carpaccio van aardbeien:

1. Snij de aardbeien met een scherp mes in zeer fijne plakjes, leg open op een bord.
2. Serveer met de mousse, rond de mousse wat caramel van bosvruchten en afwerken met een takje munt!

Straffe Streek 

Vlaams-Brabant kent een ruime variatie aan streekproducenten. In de meeste gevallen gaat het om kleinschalig ondernemerschap waarachter onmiskenbare groeipotenties schuil gaan. Of het nu gaat om lambik- en geuzebrouwers, beenhouwers, wijnbouwers of bakkers, deze zelfstandige ondernemers-streekproducenten maken hun drank, gebak of vleesgerechten naar ambachtelijke wijze, met respect voor de regionale traditie. Het gaat om eerlijke, smaakvolle producten, met liefde en vakmanschap gemaakt.

Op de website van Straffe Streek vind je al de kleine producenten uit de buurt. Een fantastisch project om le lokale ondernemingen te helpen!

Contact

Adres

Velpestraat 28
3360 Opvelp

GSM

0496 05 91 65