VERLOREN BROOD MET AARDBEIEN EN HONING

Recept

Ingrediënten

  • 4 eieren 
  • 2 dl melk
  • bloemsuiker
  • 1 bakje aardbeien
  • basilicum
  • 1 eetlepel witte balsamico
  • 1 eetlepel vloeibare honing
  • 1 takje lavendel
  • brioche brood
  • hoeveboter 

Bereiding

1. Verwijder het kroontje en halveer de aardbeien. Doe ze in een kom en voeg er witte balsamico, de honing en enkele jonge blaadjes basilicum aan toe.

2. Snijd een stuk briochebrood en wikkel even in een mengsel van losgeklopte eieren en melk. Bak nadien in een pan met hete boter.

3. Serveer met de aardbeien en strooi er nog wat bloemsuiker over en een takje lavendel om af te werken.

Straffe Streek 

Vlaams-Brabant kent een ruime variatie aan streekproducenten. In de meeste gevallen gaat het om kleinschalig ondernemerschap waarachter onmiskenbare groeipotenties schuil gaan. Of het nu gaat om lambik- en geuzebrouwers, beenhouwers, wijnbouwers of bakkers, deze zelfstandige ondernemers-streekproducenten maken hun drank, gebak of vleesgerechten naar ambachtelijke wijze, met respect voor de regionale traditie. Het gaat om eerlijke, smaakvolle producten, met liefde en vakmanschap gemaakt.

Op de website van Straffe Streek vind je al de kleine producenten uit de buurt. Een fantastisch project om le lokale ondernemingen te helpen!

Contact

Adres

Velpestraat 28
3360 Opvelp

GSM

0496 05 91 65